Ota kiinni onnistumisen hetkellä

@ Dr. Ivan Josephin virallinen twitter-tili / https://twitter.com/drivanjoseph/status/710188206893965312

Normaalikoululla alkoi viime viikolla orientoiva harjoittelu. Orientoivan harjoittelun aikana opettajaopiskelijat tutustuvat ensimmäistä kertaa ohjatusti koulumaailmaan. Harjoittelu sisältää seuraamista ja muutamien opetustuokioiden pitämistä. Näistä opetustuokioista minun tehtävä on antaa ohjaavaa palautetta vieden harjoittelijoita kohti parempaa opettajuutta. Lisäksi vielä iltapäivisin pidämme kollegan kanssa ohjauksia, joissa pureudumme muun muassa opettajan työpäivään, työrauhaan luokassa ja muihin aloittelevan opettajan ”hyvä tietää” -aiheisiin.

Minulla on useammalta sijaisuudelta jonkin verran kokemusta lapsien ohjaamisesta sekä valmennusuralta vähän isompien lasten ja nuorten kanssa. Minulle on henkilökohtaisena arvona ”ojentaa käsi samaan suuntaan kulkeville”, joten pidän ohjausta hyvinkin tärkeänä välineenä tämän arvon toteuttamiseksi.

Elämme hienoa aikaa, jossa uusia virikkeitä ja tietoa on helposti saatavilla. Yksi minun suosikkiväylistäni innostua jostain uudesta omien mielenkiinnon kohteiden kanssa on TEDtalks-formaatti. Formaatissa puhujat pyydetään paikalle puhumaan omasta asiantuntija-alueestaan kuuntelijoille ja nämä puheet myös kuvataan nettiin kaikkien nähtäville. Toinen vähän samanlainen on Aasiasta maailmalle ponkaiseva PechaKucha, jossa puhujalla on kalvosulkeisten määreenä 20 kuvaa ja jokaiselle kuvalle 20 sekuntia.

Minulle käänteen tekevä TED-puhe oli tohtori Ivan Josephin puhe aiheesta ”The Skill of Self Confidence”. ( https://youtu.be/w-HYZv6HzAs?t=528 ) Empiirisenä havaintona olen huomannut, että jenkkikirjallisuudessa ja puhujan työssä on tapana nojata paljon iskulauseisiin. Josephin iskulauseeksi puheessa muodostui fraasi ”Catch them when they are good”. Vähän samaan tapaan suomeksi on opetuskirjallisuudessa esiin tullut ”Huomaa hyvä!”.

Kuinka minä otin metodin käyttööni?

Pari vuotta sitten Ylivieskassa sain vedettäväkseni pesiskoulut kolmessa eri paikassa sekä kaikki koulukierrokset alueella. Paljon vaikuttamisen mahdollisuuksia lyhyessä ajassa. Otin itselle teemaksi kokeilla tätä ”Catch them when they are good” -menetelmää. Lyhyt tiivistys menetelmästä on tällainen esimerkkitapaus vaikkapa pesäpallon puolelta:

Jos lapsi lyö pesäpallon peruslyöntiä ja huomasin mailan tippuvan hivenen liian paljon alas lyöntihetkellä, yritin etsiä lasten joukosta jonkun, joka teki saman asian jo mallikkaasti ja nostin hänet esille: ”Hei katsokaa kuinka hyvin Kalle tuolla lyö, hänellä on hyvä tukijalka ja maila heilahtaa oikealla korkeudella!”

Niinhän siinä käy, kun yhtä kehuu, niin muut ottavatkin mallia mieluusti hänestä ja samalla yhden ihmisen itsetunto koheni julkisen kehu kautta. Oivallinen työväline työkalupakkiin. Tietenkin vastaan tulee tilanteita, joissa suora palaute voi toimia paremmin oppijan kannalta. Tai suorittaminen on niin kertakaikkisen kehnoa ja itsellä on tiukka päivä jo takana.

No alt text provided for this image

Miten tämä liittyy taas opetusharjoittelijoihin?

Minulla on ohjattavana siis 12 nuorta opettajaa, joille on todennäköisesti koko elämänsä kerrottu: tämä asia meni pieleen, tämä pitää tehdä toisin ja tee näin. Uusi ympäristö, viikko aikaa tutustua ja suunnitella. Kaikki on uutta, oppilaat uusia ja koulun malli vielä erilainen avoimien oppimisympäristöjen ja yhteisopettajuuden myötä.

Aion keskustella heidän kanssaan tuntien palautteissa rakentavasti pyrkien synnyttämään positiivisia tunteita ja inspiraatiota oman opettajaminäkuvan muodostamiseksi. Väitän, että kaikenikäisillä ihmisillä on yllättävänkin hyvät kyvyt tunnistaa, mikä ei onnistunut. Samaan aikaan kuitenkin vajavainen kyky myöntää epäkohdat ja olla rohkeasti nöyrä. Vasemmalta ja oikealta tulee joka tapauksessa kommenttia, joka painaa alaspäin. Minä voin tehdä toisinkin. Ja istuttaa ajatuksen, että harjoittelijakin voi tehdä tehdä toisin.

Catch them when they are good. Minä yritän nostaa heitä mielummin ylöspäin. Jotta he nostaisivat sen jälkeen itseään samaan suuntaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: